The strong voice of a great community
2017

Ο κουτοπνηρος στχος του Μαξμου για τους Τορκους αξιωματικος

Γ. Παπαδπουλος - Τετρδης

Το πρωθυπουργικ μγαρο, συνηθισμνο να εξαπατ απ το πρω ως το βρδυ τους πολτες της χρας, θεωρντας τους ιθαγενες, αποπειρθηκε να παξει το διο παιχνδι και με το συλο των Τορκων αξιωματικν που βρσκονται στην Ελλδα. Αποπειρθηκε χι να εκδσει, αλλ να αφσει απροσττευτους απ τους νμους του ασλου τους 8 αξιωματικος, χωρς τα απαρατητα χαρτι για να μπορον να φγουν απ τη χρα και τσι εκολα θματα της ΜΙΤ στην Ελλδα!

Αυτ, ετε σε συνεννηση με τον ρντοαν ετε φοβισμνη απ τις τουρκικς απειλς. Και τα δο εξ σου υποτιμητικ για την Ελλδα.

Το αποτλεσμα ταν τραγικ σε τρα εππεδα: Εξευτλισε την υπερηφνεια του ελληνικο λαο, παιξε να φτην παιχνδι με τη Δικαιοσνη και προκαλε απ χτες ακμα μεγαλτερη οργ στην Τουρκα! Γιατ ξεσκεπστηκε. Σε να θατρο απαρδεκτο για σοβαρ χρα. Και επικνδυνο.

Το ξεσκπασμα λης αυτς της ιλαροτραγωδας ρχεται με τη χτεσιν αναλυτικ ανακονωση του κυβερνητικο εκπροσπου. Στην οποα υποχρεθηκε η κυβρνηση μετ τα διασταυρωμνα πυρ απ δικαστικος, δικηγρους, κμματα, αλλ, κυρως απ τη λακ κατακραυγ!

Με μια κυνικ αποκαλυπτικ παρμβαση χτες ο κ. Τζανακπουλος βαλε τα πργματα στη θση τους για το κυβερνητικ ατημα ακρωσης του ασλου, που αποφσισε η Ανεξρτητη Δευτεροβθμια Επιτροπ Ασλου για τον ναν απ τους 8 Τορκους αξιωματικος. Και ομολγησε ξεδιντροπα αυτ που φναζαν δικηγροι, δικαστικο και πολτες απ το Σββατο:  τι (στις 26 Ιανουαρου του 2017) «ο ρειος Πγος χει αποφασσει να απαγορεσει την κδοση των 8 Τορκων αξιωματικν, οι οποοι δεν θα εκδοθον, ανεξρτητα απ την κβαση των αιτσεων ασλου τους»! Γιατ;

Γιατ, συνχισε ο εκπρσωπος, «η ατηση ασλου αφορ στην υπαγωγ τους σε καθεστς προσφυγικς προστασας, που εναι κτι εντελς διαφορετικ απ τη μη κδοση»!Και ττε, γιατ λη αυτ η φασαρα; Γιατ αν δεν χει κανες καθεστς προσφυγικς προστασας, κυκλοφορε στη χρα με προσωριν χαρτι πως οι μετανστες και χι οι πρσφυγες, δεν μπορε να φγει, δεν χει τις οικονομικς, στεγαστικς επιδοματικς παροχς του πρσφυγα και κυρως δεν προστατεεται!

Αυτ εναι το καθεστς που θλει να επιφυλξει η κυβρνηση στους Τορκους αξιωματικος! Να εναι εγκλωβισμνοι εδ, χωρς δικαιματα επαννωσης με τις οικογνεις τους και ρμαια των μυστικν υπηρεσιν της Τουρκας που δρουν στη χρα και μπορον αν πσα στιγμ να τους απαγγουν να τους δολοφονσουν. Ποις θα τους εμποδσει; Η «πρθυμη» ελληνικ κυβρνηση;;;

Ο εκπρσωπος αποκρπτει τι οι Ανεξρτητες Δευτεροβθμιες Επιτροπς Προσφυγν, που αποφσισαν να χορηγσουν συλο στον Τορκο αξιωματικ την Παρασκευ, αποτελονται απ δο διοικητικος δικαστς και ναν δικαστικ της πατης Αρμοστεας του ΟΗΕ για τους πρσφυγες! Και υποβαθμζει τι το Συμβολιο Επικρατεας χει αποφασσει, ως εκ τοτων,  τι χουν οιονε δικαιοδοτικ χαρακτρα! Γι αυτ εναι και λγονται Ανεξρτητες!

Η δικιολογατου Μαξμου, τι οι Ανεξρτητες Επιτροπς εκδδουν διοικητικς πρξεις ρα προσβλλονται με ατημα ακρωσης και μλιστα σε αστυνομικ τμμα, πως κανε ο κ. Μουζλας, μαρτυρει τι η κυβρνηση παιξε και παζει σε δο ταμπλ: Ετε θα γνει δεκτ απ δικαστριο το ατημα ακρωσης οπτε ο Τορκος αξιωματικς θα εναι ουσιαστικ απροσττευτος στα χρια της γκυρας επ ελληνικο εδφους (!), ετε θα απορριφθε απ τη δικαιοσνη το ατημα, οπτε η ελληνικ κυβρνηση θα λει τι δεν φταει αυτ, αλλ η δικαιοσνη!

Και στις δο περιπτσεις χουμε μια κυβρνηση θρασδειλη, κουτοπνηρη, φοβισμνη. Χωρς ανστημα να υπερασπιστε κρτος δικαου στην Ελλδα. Πολ περισστερο να υπερασπιστε το ευρωπακ κρτος δικαου, για το οποο σκζει τα ροχα της!! Φωτογραφζοντας σαφς στις ανακοινσεις της τους 8 αξιωματικος ως πραξικοπηματες, χωρς να χει καμι απδειξη!

Θυμζω, τι στη Γερμανα χουν καταφγει δεκδες Τορκοι αξιωματικο μετ το πραξικπημα, για τους οποους η γκυρα δεν τολμει να απειλσει, και το Βερολνο δεν διανοεται να εκδσει!

Αντθετα, εδ υπρχει μια ανσχυρη κυβρνηση απναντι σε να συνονθλευμα στρατιωτικς, εξουσιαστικς και κομματικς αλητεας, πως εναι η πολιτικ σκψη και κφραση της Τουρκας. Μιας αλητεας που αντιμετωπζεται μνο με σοβαρτητα, αποφασιστικτητα, θρρος και διακομματικ και παλλακ ετοιμτητα.

Αντ γι αυτ, η κυβρνηση καλλιεργε λακ και κομματικ διχασμ σε λα τα εππεδα και ακολουθε την δια δειλ γραμμ που εφαρμστηκε απναντι στην Τουρκα στα μια και στην υπθεση Οτζαλν. Προσβλητικ για το λα και τελικ επωφελ μνο για τον τραμποκο γετονα. Ο οποος, πως λοι οι τραμποκοι, με την υποχωρητικτητα αποθρασνεται επικνδυνα.

Γ. Παπαδπουλος - Τετρδης

liberal.gr